• להזמנות : 03-5505511

    להזמנות :03-5505511

    לוגו שף ליין
    Facebook Instagram
  • שף ליין
    • דף הבית
    • אודות שף ליין
      • לקוחות שף ליין
      • ציוד למסעדות יד 2
      • איזה ציוד צריכה מסעדה כשרה?
    • ציוד לפיצריות
      • תנורי פיצה
      • תנורי אבן לפיצה
      • תנורי מסוע לפיצה
      • מרדדת בצק לפיצה | פותחת בצק
      • מיקסר מקצועי/מלוש בצק
    • מקררים תעשייתיים
      • מקרר משקאות / אחסנה
      • מקרר דלפק
      • מקררי דלפק סלטיה
      • סלטיות שולחניות
      • מקררי ויטרינה לעוגות וקינוחים
      • מקררי סושי
    • ציוד לגלידריה
      • ויטרינות לגלידה
      • מייצרות גלידה / מכונות גלידה יוגורט / מכונות קצפת
      • שוק פריזר / מקפיאי בסקטות
    • מקפיאים
      • מקפיאים עומדים
      • מקפיאים שוכבים
    • תנורים תעשייתיים
      • תנור פיצה
      • תנור תעשייתי לבישול ואפיה
    • מוצרים משלימים
      • מדיח כלים
      • מכונות מיץ/ברד
      • מתקני הגשה
      • מתקני נירוסטה
      • מכונת סוכר למכירה
    • הכנה ערבול וחיתוך
      • פורס גבינה ובשר
      • קוצץ ירקות תעשייתי
      • מיקסר מקצועי/מלוש בצק
      • בלנדרים
      • מטחנת בשר מקצועית
    • בישול אפיה וחימום
      • פלנצ'ות
      • צ'יפסרים
      • אינדוקציות
      • טוסטרים תעשייתיים ומכשירי חימום
    • צרו קשר
    • דף הבית
    • אודות שף ליין
      • לקוחות שף ליין
      • ציוד למסעדות יד 2
      • איזה ציוד צריכה מסעדה כשרה?
    • ציוד לפיצריות
      • תנורי פיצה
      • תנורי אבן לפיצה
      • תנורי מסוע לפיצה
      • מרדדת בצק לפיצה | פותחת בצק
      • מיקסר מקצועי/מלוש בצק
    • מקררים תעשייתיים
      • מקרר משקאות / אחסנה
      • מקרר דלפק
      • מקררי דלפק סלטיה
      • סלטיות שולחניות
      • מקררי ויטרינה לעוגות וקינוחים
      • מקררי סושי
    • ציוד לגלידריה
      • ויטרינות לגלידה
      • מייצרות גלידה / מכונות גלידה יוגורט / מכונות קצפת
      • שוק פריזר / מקפיאי בסקטות
    • מקפיאים
      • מקפיאים עומדים
      • מקפיאים שוכבים
    • תנורים תעשייתיים
      • תנור פיצה
      • תנור תעשייתי לבישול ואפיה
    • מוצרים משלימים
      • מדיח כלים
      • מכונות מיץ/ברד
      • מתקני הגשה
      • מתקני נירוסטה
      • מכונת סוכר למכירה
    • הכנה ערבול וחיתוך
      • פורס גבינה ובשר
      • קוצץ ירקות תעשייתי
      • מיקסר מקצועי/מלוש בצק
      • בלנדרים
      • מטחנת בשר מקצועית
    • בישול אפיה וחימום
      • פלנצ'ות
      • צ'יפסרים
      • אינדוקציות
      • טוסטרים תעשייתיים ומכשירי חימום
    • צרו קשר
    ראשי איזה ציוד צריכה מסעדה כשרה?

    איזה ציוד צריכה מסעדה כשרה?

    הקמת מסעדה חדשה היא משימה מאתגרת שהיא בעצם תהליך ולא פעולה אחת בודדת. למזלם של היזמים שמעוניינים להיכנס לעולם המסעדנות יש כיום סוגים רבים של אביזרי ציוד למסעדות שיהיו מתאימים לכל סוגי המסעדות וכאשר מתאימים את הציוד הדרוש לאופי או סגנון המסעדה שעתידה להיבנות – אפשר להיות בטוחים כבר מההחלה שהמסעדה תשרת נאמנה את הלקוחות שלה ויהיה נוח ונעים להגיש בה מנות מזון שונות. כאשר מדובר על הקמת מסעדה כשרה יש ציוד שחייב להיות שם ועקרונות להתבסס עליהם בעת הקמת המטבח עצמו וכל שאר האזורים בה.

    לדוגמא, החלטה על הקמת מסעדה כשרה בתל אביב שיש בה רק סוג מזון אחד – חלב או בשרי ולא גם וגם. במידה ומחליטים שהמסעדה תהיה משולבת – צריך לדאוג שתהיה הפרדה מוחלטת במטבח בין הכלים המיועדים לכל סוג של מנות. כך למשל יש צורך לבנות שני כיורים נפרדים ומומלץ מאד שהם כלל לא יהיו זה בקרבתו של זה. כך לא יהיה בלבול והעובדים לא יניחו כלים היכן שהם לא אמורים. כך לא יקרה מצב שבו ברזים לא נוגעים בכלי האוכל, מה עלול לגרום לשטיפה יסודית של כל הכלים כולם. כאשר מסמנים בסימן זהה את כל הכלים החלביים או הבשריים – קל יותר לשים לב שכל כלי נמצא במקום שמתאים לו.

    איזה ציוד נוסף צריך להיות במסעדה?

    כמו בכל מסעדה – מלבד כלי אוכל, צריך לבחור שולחנות שיתאימו לעיצוב הכללי הדרוש והרצוי. לצידם יש להניח כסאות שיהיו גם מעוצבים ומתאימים לסגנון וגם יהיו נוחים לישיבה ממושכת בעת האכילה במסעדה. חשוב שעל גבי השולחנות לא יהיו כלים שעלולים לטעות בנוגע לסוג שלהם וכך לא ייווצר בלבול בין השימוש בכלים החלביים לאלה הבשריים. גם כלי אוכל עדיף שלא יונחו על השולחן מבעוד מועד על מנת שעובדי המסעדה יוכלו להביא לסועדים את כלי האוכל המתאימים למנות שהם הזמינו. אזור אחסנת המזון צריך להיות מופרד וברור וחשוב מאד שהעובדים יקבלו הדרכה אודות המקום המתאים לכל פריט מזון.

    ציוד כשר למטבח המסעדה

    מכיוון שמדובר בהפרדה שלעיתים לא קל לעקוב אחריה – אנשים דתיים שנושא הכשרות חשוב להם יעדיפו להקים מסעדה בעלת אופי מנות אחד בלבד – חלבי או בשרי. כך הם לא יצטרכו לטרוח ולוודא כל הזמן, ללא הפסקה שההפרדה מבוצעת ויש עליהם הקפדה יתרה. בדרך זו מי שיגיע אל המסעדה יידע בדיוק לאילו מנות לצפות ולאילו לא. כאשר כל מה שקשור לציוד שיש במסעדה מתאים גם עבור מסעדה כשרה – אפשר להציב שלטים בצמוד לכניסה וכך הסועדים יידעו בדיוק מה סוג המסעדה ואיזה סגנון מזון יימצא שם. בדרך זו אפשר להיות בטוחים שהסועדים יידעו בדיוק מה יקבלו במסעדה וישמחו להגיע ולהתארח.

    קטגוריות
    • אינדוקציות
    • בלנדרים
    • ויטרינות לגלידה
    • טוסטרים תעשייתיים ומכשירי חימום
    • מדיחי כלים
    • מטחנת בשר מקצועית
    • מייצרות גלידה
    • מיקסר מקצועי
    • מכונות מיץ/ברד
    • מקפיא עומד למסעדות
    • מקפיאים שוכבים
    • מקרר דלפק
    • מקרר דלפק סלטיה
    • מקרר ויטרינה לעוגות
    • מקרר משקאות ושתיה קלה
    • מקררי סושי
    • מרדדת בצק לפיצה
    • מתקני הגשה
    • מתקני נירוסטה
    • סלטיות שולחניות
    • פורס גבינה ובשר
    • פורס לחם
    • פלנצ'ה חשמלית
    • צ'יפסרים
    • קוצץ ירקות תעשייתי
    • שוק פריזר / מקפיאי בסקטות
    • תנור תעשייתי לבישול ואפיה
    • תנורי אבן לפיצה
    • תנורי מסוע לפיצה
    כל הזכויות שמורות לשף ליין
    Design by Pikaya
    גלילה לראש העמוד